Rančířovské muzikobraní 2006 - 16. 9. 2006
 
Foto: Jakub Kodet a Mirek Misař
Dne šestnáctého měsíce zářivého se v Rančířově u Jihlavy konal malý festival zvaný Rančířovské muzikobraní. Dle mínění organizátorů se vydařil. Podle ohlasů účastníků taktéž. A jelikož -kdo neviděl, nepochopí- přidávám k báječné obrazové dokumentaci pouze malou faktografii, jež atmosféru trochu dokreslí:

V prvém koncertu zaznělo jedenáct vynikajících muzikantských čísel z nástrojů šestnácti interpretů a jedenáct tematických básní dosud opomenutého poéty Ondřeje Leváka.
Hlavní aktér aukce Johann strhl přihlížející k otevření peněženek a zakoupení téměř šedesáti uměleckých originálů.
Návštěvníci snědli a vypili-dvě várnice tekutin, čtyřicet špekáčků, pět chlebů (žádné ryby), pytel blum a nesčíslně buchet.
Dva klauni z divadla Facka ozkoušeli ve svém výběrovém řízení na cirkusáky Hravého cirkusu nejméně dvacítku uchazečů (bohužel je však dětská práce v našem státě ze zákona zakázána).
Během večerní veselice se neočekávaně rozrostla řada aktérů večerní muziky (z devíti na jedenáct) a také rozšířila škála hudebních žánrů jimi odehraných (z jazzu na folk, blugreas, dechno...)
Nepřeměnila se voda ve víno, ani se nerozmnožily chleby, zato se udála během toho dne spousta jiných zázraků - vedle výtěžku celé akce 8 591Kč je to hlavně fakt, že se sešla spousta rozdílných lidí, aby tvořila jedno milé a radostné společenství.
marije pazderková
Rančířovské muzikobraní 2005
Rančířovské muzikobraní 2004
zpět