Dny důvěry Taize ve Zlíně - 20. 10. 2007
foto: http://rr49.cz/
Dny důvěry Taize - Zlín. Když jsme zjistili že farnost Zlín bude pořádat tuto akci zaplesali jsme. Letos jsme v Taize nebyli, tak jsme si řekli že alespoň takto bychom mohli prožít chvíle jako tam. Protože naši mladí jeli do Zlína na křtiny, viděli jsme to, že se s nimi pěkně svezeme a prožijeme tam sobotu jako v Taize. Ráno nás překvapil sníh, ale mladší generace neviděla problém a řídila, takže jsme na ranní modlitbu tam již byli. Modlitby byli v kostele sv. Filipa a Jakuba. Modlitba probíhá takto: Píseň, krátké zamyšlení, chvály, píseň, ticho, prosby, Otčenáš, píseň.
Po modlitbě byl biblický úvod v evangelickém kostele, který měl bratr Josef na téma: "Abrahámovi hosté aneb Jak Bůh přichází do našeho života." Pak jsme se rozdělili do skupinek a s animátorem hovořili na toto téma dle připravených otázek. Polední modlitba byla opět v kostele ve stejném pořadí jako ranní. Následoval oběd, možnost kávy a dobrých buchet v klubu, také byla možnost koupit literaturu, CD a kalendáře, které byli k této příležitosti na příští rok vydané, odpoledne byla možnost zúčastnit se Workšopů. My jsme si prohlédli Zlín a salesiánský kostel Panny Marie Pomocnice.
Odpoledne byl seminář kde další bratr z Taize vysvětloval význam modliteb. Šli jsme poděkovat za krásný prožitý den. Na večerní modlitbu jsme už nemohli být protože už bylo potřeba jet domů. Byli jsme rádi a šťastni.
-nn-
zpět