Hudební večer - 1. 12. 2006
Foto: Jan Kodet
Marek Tlačbaba, Andrea Amstrongová, Jarda Bartoš a Oskar Vaňátko se v pátek 1. prosince na hudebním galavečeru ucházeli o titul sportovce roku. V originální sms soutěži samotní diváci během večera rozhodovali o jediném vítězi. Favorizovaná cyklistka Amstrongová předvedla náročnou jízdu na kole. Její umění se ale nakonec muselo sklonit před jezdcem na prkně Oskarem, který ocenění pro vítěze od pořadatelek večera Hanky a Magdy s dojetím převzal.
Celý večer zaštítila sponzorskými dary firma RENDLIK & syn. „Snadné a lehké vaření a chlapy v zástěře,“ takové nevídané věci shlédli diváci během krátké prezentace firmy. Mediálně zdatní školitelé Jakub Kodet a Jan Bušta přesvědčili valnou část publika. Od pátku všichni vědí, že vařit zdravě a bez námahy je možné pouze s rendlikem.
Ke spokojenosti diváků však nepřispěli jen pánové z firmy Rendlik. Publikum se těšilo především na jednotlivá hudební čísla, která zvali na pódium moderátoři večera Máša Kodetová s Jendou Babickým.
Bouřlivého potlesku se dočkala písničkářka Klára Šimková. Její vlastní tvorba nadchla natolik, že si diváci vyžádali přídavek. Martin Dokulil se vytasil s Cikánským baronem Johanna Strausse a hrou na harmoniku málem roztančil publikum. V zákulisí z úst Václava Kodeta zaznělo doslova: „Mámo, pojď si skočit!“ Sedlákovi bratři ukázali světu pozoruhodný hudební nástroj, kterému se někteří zvědavci obdivovali ještě dlouho po ukončení večera, a sám umělec těm nejodvážnějším nabídl, že si mohou taky fouknout. Tolik Sedlákovi bratři.
Vůbec celý večer by bylo možné označit jako tak trochu sourozenecký. Společně totiž zahrály i sestry Kodetovy a Fialovy. Zpěvem se pak prezentovali bratři Kodetovi. Dvě dvojice se těm ostatním vymykaly. Ne snad kvalitou výkonu, to ani v nejmenším, ale právě tím, že tak úplně sourozenecké nebyly. Kája Kvasničková předvedla sólo na flétnu za doprovodu paní učitelky Hedejové. Klára Kalinová a Martin Nikodým si společně dali Bacha. Program obohatili také pianistky Bára Sedláková a Kristýna Vohralíková. Co říct na závěr? Pořád jsem se vám tak rozmýšlel, co koupit před tím Štědrým dnem. Dneska už to vím, půjdu k Rendlikům a udělám pořádnej kauf. A co vy?
Jan Kodet
Program: VII. farní muzicírování
VI. farní muzicírování
V. farní muzicírování
IV. farní muzicírování
II. farní muzicírování
I. farní muzicírováni
zpět