Grilování kuřat 2006 - 4. 6. 2006
       
Foto: Jakub Kodet
Celý květen pan farář plánoval tradiční grilování kuřat, které bylo neustále kvůli deštivému počasí odkládáno. I přes nepříznivé předpovědi nemilosrdných meteorologů byla s konečnou platností vybrána první červnová neděle pro čtvrtý ročník tradičního grilování kuřat v Malém Beranově. V půlce týdne naložil místní řeznický mistr Marcel Š. deset celých kuřat a půl třetího kila křídel ve speciálním nálevu, jehož recepturu bedlivě střeží.
Nedělní deštivé ráno sice kuřecí párty nepřálo, přesto se rozhodl pan farář vsadit vše na jednu kartu. Pro nejhorší případy bylo zajištěno i několik krizových řešení, které si ale drůbeže chtiví gurmáni nepřipouštěli. Více jak hodinu před požehnáním byla kuřata vsazena do zapůjčeného grilovacího zařízení, majiteli děkujeme.
Přes požehnání sice nikdo na sobě nedal nervozitu a očekávání znát, přesto po zakončení byl kostel prázdný dříve, než stihly dohrát varhany pod rukama Magdy K. (starší), která nepřidala žádné ze svých tradičních preludií.
Než stihla kuřátka na roštu dozrát, uspořádaly místní ženy přehlídku buchtových výtvorů. Oceněním pro všechny bylo nejen uznalé docenění sokyň, ale i spokojené mlaskání všech ostatních. Ke kremrolím, věnečkům, bábovce, štrúdlu a spoustě dalšího sladkého brzo přibyla grilovaná křidýlka, která záhy doplnila kuřata. Boule se záhy vylouply za ušima všem, ať mladým nebo těm zkušenějším, ani pan farář si letos nemohl stěžovat. Koho neodradilo horší počasí, byl zajisté spokojen. Závěrem zůstává na každém otázka, zda příště zvolí křidýlko, nebo stehýnko. I počasí se do příště třeba umoudří...
Všem organizátorům patří naše Pán Bůh zaplať a zcela všem dobrou chuť.
Jakub Kodet
Grilování kuřat 2005
Grilování kuřat 2004
Grilování kuřat 2003
zpět