Sedmé farní muzicírování - 18. 2. 2005
 
Foto: Jakub a Vojtěch Kodetovi
Více než třicet muzikantů účinkovalo v pátek 18. února na dalším z řady hudebních večerů. Farníci vyslechli hudbu vážnou i žertovnou a obdivovali se zvukům mnoha hudebních nástrojů…
V duchu oktávu svátku svatého Valentýna se nesl další z řady hudebních večerů, který patřil všem zamilovaným. Skutečnost, že někdo vedle sebe neměl svoji dívku nebo svého chlapce však nebránila tomu, aby se hudebního večera jako divák zúčastnil. Vždyť vlastně všichni jsme tak trochu zamilovaní, máme zamilované jídlo, pití, předmět ve škole, paní učitelku, takže tento večer patřil vlastně nám všem.
Na své si v repertoáru hudebního večera musel přijít snad každý. Farou se rozléhal zpěv v českém jazyce, takže i my méně jazykově nadaní jsme taky něčemu rozuměli. Zahraniční hosté se zase chytali při poslechu písní anglických. Někomu zpěv vadí, také proto v některých číslech zněly jen hudební nástroje.
Nerad bych teď na někoho zapomněl, skvělí byli opravdu všichni. Zkušenosti sbírali ti nejmladší. Rodina Charvátova předvedla, že má silnou hudební základnu v Terezce a Marušce. Štamgasty jistě jednou potěší harmonikář Martínek Dokulil. Potlesku se těšili Myšmaš, Quartet půl, Kvartet čel a Rez-Ne?. Na hodně divné housle hrála Pavla Fučíková. Udivoval trombón Honzy Noska v harmonii s flétnou Kristýny Ševčíkové. Franta Fiala proháněl klapky na klavíru. Terka Veselá byla doprovázena otcem Ambrožem. Pěkně se na své vystoupení oblékli Lucka a Mirek Misařovi. Přijely hvězdy ze Superstar i z orientu, a tak trochu se bojím, aby ty originální varhany, které měly tak zvláštní lahvové píšťaly, zněly vždy na správném místě.
Kolik jsem už zažil nudných koncertů. Chodili jsme na ně se školou. To nás vždycky učitelky napomínaly, ať se nebavíme, nevykřikujeme, nesmějeme se nahlas. Jo, panečku, hudební večer, to je něco jiného. Tam když se nikdo chvilku nesměje, nekomentuje něco nahlas, nevykřikuje, tak je jasné, že něco není v pořádku. Naštěstí se farníci smáli a to bylo dobře. Soutěž v tom, kdo se po celý večer bude nejvíce smát, tak alespoň měla větší množství adeptů na vítěze.
Johann Kodet
Program:
  1. Violoncellový kvartet... ...John Rutter - A clare benediction
  2. Matínek Dokulil... ...umí na akordeón
  3. Maruška Charvátová... ...Antonio Vivaldi - Koncert Cdur (Allegro)
  4. Myšmaš... ...I'm going up a younder
  5. Péťa Sedlák......(má) Hravé prsty
  6. Bětka Tichá... ...Glier - Kolíbavá
  7. Přemek Hrubý... ...Internacional Boogie
  8. Aneta, Šárka, Martina a Sámer... ...aneb fara hledá...
  9. Quartet 1/2 ... ...Camillo Wanousek - Humoreque
  10. Terezka Charvátová... ...G. Battista Bononcini - Rondo
  11. Lucie a Mirek... ...V&W&J - Šaty dělaj člověka
  12. Cimrmantheatergruppe... ...Polární noc...
  13. Danielka Dokulilová... ...Josef Suk - Balada
  14. Rez-Ne?... ...Z. Vřešťan - Já s tebou žít nebudu
  15. Terezka Veselá... ...Petr Eben - Sonatina semplice
  16. Pavla Fučíková... ...
  17. Myšmaš... ...Paul Simon - Bridge over troubled water
  18. Provizorní varhany... ...Bob a Bobek - Králící z klobouku
  19. Kristýna Ševčíková a Honza Nosek... ...A. Reicha - Romance a taky trochu jazzu
  20. Entertainer František... ...
  21. Quartet 1/2... ...Intermezzo orientale; Nocturno
VI. farní muzicírování
V. farní muzicírování
IV. farní muzicírování
II. farní muzicírování
I. farní muzicírováni
zpět